sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Crossfit Open workout 14.2

Perjantain treenit
Voima: floor press 3 x 5 (65/75/85)
Wod: emom 10 minute 5 chest to bar-pull ups and 5 hspu

Sunnuntain treenit
Crossfit open workout 14.2
Score: 71 reps




Taas yksi levottomasti nukuttu yö takana kun edessä oli Openien toinen laji. Luvasssa oli kovaa menoa ja ainakin itseäni jännitti tämä laji todella paljon sillä chest to bar-leuat ei todellakaan ole mun vahvuus. Jos lähdetään siitä, että sain puolisen vuotta tehtyä ylipäätään ensimmäiset kippuleuat niin olen tyytyväinen siihen mitä tänään tapahtui.



Lajina oli siis todella kettumainen yhdistelmä chest to bar-leukoja ja valkyykkyjä 43 kilolla. Eli

 3 minuuttia aikaa tehdä:

Kaksi kierrosta
  • 10 valakyykkyä 43 kg
  • 10 chest to bar-leuka
Mikäli saat tehtyä kaikki toistot niin:

3 minuuttia aikaa tehdä:

Kaksi kierrosta
  • 12 valakyykkyä 43 kg
  • 12 chest to bar-leukaa
ja tällä kaavalla niin pitkään kun et enää kerkeä tehdä toistoja kolmen minuutin sisään.

Mulla oli selkeä tavoite eli päästä kakkoskierrokselle ja sieltä nakuttaa niin monta toistoa kuin mahdollista. Ajattelin ensin lähteä runnomaan toistoja niin nopeasti kuin mahdollista ja maksimoida lepoajan ensimmäisellä kierroksella. Onneksi kuitenkin katsoin barbell shruggedin kuumat vinkin tähän lajiin ja suunnitelin taktiikan uudelleen.



Tajusin, että jos lähden tekemään useita leukoja putkeen ja kaasutan itseni niin peli on meikäläisen osalta siinä. Mulla on pari kertaa treeneissä nimenomaan c2b-leukojen kanssa käynyt niin et kun rinta ei enää nouse tankoon asti niin stoppi tulee väistämättä. Lähdinkin siis siitä liikkelle, että teen ekan kierroksen mahdollisimma rauhallisesti. Käytännössä tein valakyykyt putkeen aika nopeasti ja leuat tein yksittäisinä. Tämä osoittautui hyväksi taktiikaksi ja lepoaikaa ekalta kiekalta jäi noin 10 sekuntia.



Kakkosrundilla valakyykyt olikin jo yllättään raskaita ja leuatkin alkoivat painaa. Sain kuitenkin tehtyä kakkosrundilta 12 valakyykkyä ja 12 leukaa sekä vielä muutamat valakyykyt päälle. Sen jälkeen loppui aika. Eihän tämä mikään mahtitulos ole, mutta olen siinä mielessä tyytyväinen, että sain ylipäätään tehtyä leuat chest to bareina ja onhan tuossa 43 kilossakin valakyykkyyn ihan kivasti painoa.

Mites maailmalla?

Tällä hetkellä parhaan tulokset on nakuttanut Ryan Fischer jolla todella hyytävät 409 toistoa. Perässä Rich Froning jolla 359 toistoa. Yllättävänkin suuri ero tämänhetkisen ykkösen ja kakkosen välillä. Saa nähdä meneekö joku vielä Fischerin ohi.

Naisissa Kelley Jacson paukutti mahtituloksen 353 ja on vielä tällä hetkellä piikkipaikalla.






4 kommenttia:

  1. Hyvin vedetty Toni!

    Krisse

    VastaaPoista
  2. Tässä tulee tosiaan isoja eroja tuloksissa kun osa pääsee uudelle kierrokselle ja osa ei. Esimerkiksi Euroopan naisten listalla TOP100-urheilijoilla tuloksia yli 300 toistosta reilusti alle sataan, ihan hirveä haitari verrattuna siihen mitä yleensä on nähty.

    Hauskaa muuten että Ryan Fischer on kärjessä, just katselin youtubesta videoita ja muistelin viime vuoden regionalien NO REP-tuomarointikohua.

    VastaaPoista
  3. Joo ja nyt se on ilmeisesti poistettu listoilta ja Froning taas kärjessä. Liekö video tarkistettu :)

    VastaaPoista