sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Vaikeinta Crossfitissä?

Lauantain treenit
Shoulder press 5 x 50 kg, 3 x 60 kg, 1 x 65 kg, 1 x 70 kg PR
Wod: 28 reps of C & J 60 kg
Time: 2:59
Cash out: 19 reps of pull ups + 12 reps of pull ups

Vaikeinta Crossfitissä on toistojen laskeminen. Ainakin meikäläiselle. Mulla tulee treenin aikana sellainen semilobotoituminen ja kun entuudestakaan tota älykkyysosamaaräää ei ole suoranaisesti kauhakuormaajalla annettu, niin lopputulema on se lasken aina toistot miten sattuu. 



Puin lauantaina ennätysviitan päälle ja hilpasin Open gymiin. Aikataulu oli tiukka, panostin kuitenkin hyvään alkulämpöön ja kun kroppa oli hereillä niin aloitin shoulder pressillä ja nakuttelin alkuun vitossarjan 50 kilolla todella kevyen tuntuisesti. Sen jälkeen kolme toistoa 60 kilolla tuntui melkein yhtä kevyeltä. Lähdin tässä vaiheessa hieman intoilemaan ja ladoin tankoon 70 kiloa (aikaisempi pr 60 kiloa) ja nyt kävi ahneelle kalpaten ja tanko ei liikkunut silmien korkeudelta enää senttiäkään.

En tästä masentunut vaan pudotin kilot 65 kiloon ja otin varman ykkösen jonka jälkeen taas uusi yritys 70 kilolla ja tällä kertaa nousi ilman mitään ongelmia. Uusi ennätys on syntynyt ja tuntui, että vieläkäään ei ole ihan sitä täyttä potentiaalia käytetty. Kuitenkin shoulder pressissä on tullut mulla lähiaikoina merkittävää kehittymistä ja erityisesti sarjat tuntuvat todella keposilta ja tekniikkakin pysyy hyvänä. Odotan, että saan shoulder pressiin panostamisesta hyötyä muihin työntöihn ja myös esim. käsilläseisontapunnerruksiin. 

Voimasarjan jälkeen vuorossa oli tosiaan Grace. Viimeksi muutama kuukausi sitten nakuttelin siinä ajan 3:40 johon olin käsittämättömän tyytyväinen tuolloin sillä ennätyksestä suli silloin noin minuutti pois.  Lähdin tällä kertaa liikkeelle hyvättä tahdilla ja nakuttetin alkuun kaksi vitossarjaa ja sen jälkeen kakkosilla ja ykkösillä loppuun asti. Vikan toiston jälkeen tuulettelin kun kellossa luki 2:59 joka oli sekunnin alle itse asettamani "haamutavoitteen". Pienet tuuletukset tuli vedettyä ja sen jälkeen sikiöasentoon keräämään itseäni. Lähdin salilta hymyssä suin.

Sunnuntaiaamuna avasin kameran ja ajattelin, että laskempa huvikseen toistot sillä mulla on historiaa noitten epäonnistuineiden laskuyritysten kanssa. Lopputulema 28 toistoa ja meinas tulla itku ihan ilman Kaj Kunnastakin. Ei voi mitään. No nyt tiedän ainakin et mihin aikaan pystyn tekemään 28 toistoa :). Harmitusta lievittää se että tiedän et pystyn tekemään ton 30 toistoa alle kolmeen minsaan ja nyt on hyvä syy tehdä tässä lähiaikoina. Tavoitteena on nokittaa Tommin 2:50 vielä tämän vuodenajan aikana.


(Äksöni alkaa minuutin kohdalla)


Treeniin päätteeksi vielä leuavetoa kippityyliin. Kädet oli jo aika juntturassa, silti 19 toistoa meni ihan mallikkaasti putkeen. Pieni lepo ja vielä 12 päälle. Sen jälkeen oli kyllä viimeinenkin energiapisara annettu ja treenit taputeltu. Harvinaisen hyvin käytetty tunti. Jäi vähän vielä työntöhaluja joten voi olla, että sunnuntain Openissa lähden kokeilemaan push jerkkiä ja split jerkkiä ja jos sieltä pr tulisi niin en pane pahakseni. Ensi viikolla on taas salilla kevyempi viikko joten vielä yhdet tiukat treenit tähän ja sit kevyemmin.




2 kommenttia:

  1. Voi Toni sua, opettele laskemaan niin ei jää ihmeteltävää! Hyvää duunia ja hyviä toistoja alusta loppuun, hyvää laatua. Nakuta toi mainitsemasi aika rikki niin tulee mullekin painetta parantaa entisestään omaa aikaa =)

    VastaaPoista
  2. Joo ei oo matematiikka mun juttu. Pitää ottaa tässä lähiaikoina uudelleen. Sen verran jäi häiritsemään.

    VastaaPoista